July 16, 2024

Kleine rappe stationwagon voor 10 mille

Wat zijn de keuzes en mogelijkheden als je op zoek gaat naar een kleine rappe stationwagon voor minder dan 10 mille?

Vorige week kregen we een bijzondere aanvraag binnen. Bijzonder althans in de zin dat het een aanvraag was die we normaal gesproken niet zo vaak krijgen. Het gaat uiteraard om een auto voor een Autoblog-lezer. De lezer in kwestie is Simon. Hij heeft al jarenlang aparte en andere auto’s gereden. Op dit moment heeft hij een, jawel, Alfa Romeo 159 2.4 JTD met Ti-pakket en enkele modificaties.

Opel Grandland
Die auto wordt echter te weinig gebruikt. Zijn vrouw rijdt rond in een Opel Grandland van de zaak, dus daar kunnen ze alle kilometers mee maken. Want voor Simon (en zijn vrouw) is het wel handig om een tweede auto te hebben. Ze hebben namelijk een paar honden. Carla (zijn vrouw) dacht aan een Peugeot Partner of Renault Kangoo. Maar aangezien Simon ook een beetje lol wil hebben, mag het ook een leuke auto zijn.

Clubman?
Kortom, wat is er te koop? Zelf dacht Simon uiteraard aan een Mini Cooper S Clubman, alhoewel die auto nog een beetje aan de prijs is. Qua betrouwbaarheid maakt het Simon overigens iets minder uit, daar hij zelf 20 jaar monteur is geweest. Het gaat om een lichte, compacte auto met een grote kofferbak en iets te veel pk’s. Bestaat dat eigenlijk wel? Team Autoblog ging op zoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *