June 24, 2024

Is deze offroad occasion de leukste cabrio ooit?

Een Toyota FJ Cruiser occasion, maar dan als cabrio. Bestaan die?

Er was zo’n 15 jaar geleden ineens een ware retro-hype gaande. Ford maakte van de Mustang weer een wat meer old school ontwerp, Jeep gaf de Wrangler een update door bijna niks te vernieuwen en zo waren er veel meer voorbeelden. Toyota heeft de Land Cruiser steeds tijdig bijgepunt, maar kwam ook met een speciaal retro-model wat terug moest vallen op de originele Land Cruisers, met name de populaire FJ40.

FJ Cruiser
Het resultaat werd de FJ Cruiser. Wat ooit begon als een gewaagde concept car ging als retro-achtige doch moderne auto in productie. Hij deelde veel met de minder retro-achtige maar wel potente 4Runner. De FJ Cruiser was trouwens wel net zoals een ‘echte’ Land Cruiser een potent ding voor de ruige paden. Met uiteraard vierwielaandrijving en genoeg grondspeling om lekker je gang te gaan op plekken waar menig crossover de brui eraan geeft. Overigens ging het om een vierdeurs auto, maar de achterdeuren waren kleine zelfmoorddeurtjes à la Mazda RX-8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *