July 16, 2024

Gave Abarth 1000 SP one-off heeft maar één nadeel

Het nadeel van deze Abarth 1000 SP one-off is dat je hem wil hebben. En dat kan niet.

Als je denkt aan Abarth, denk je waarschijnlijk aan gepeperde Fiats. Dat is wat ze nu voornamelijk doen, enkel op basis van de Fiat 500 en 124 trouwens. Maar voordat Abarth het performance-label van Fiat werd, was het een zelfstandig merk.

Sport Prototipo
In 1966 was er de Abarth 1000 SP. SP staat trouwens niet voor een Ferrari-esque speciale editie, maar voor Sport Prototipo. Het sportautootje moest het vooral hebben van een extreem laag gewicht. Ook de motor hoefde dus niet zo groot zijn. 1000 SP staat dus min of meer voor het aantal cc dat de motor had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *