July 16, 2024

Jouw balans verbeteren en trainen

Het is natuurlijk voor sporten belangrijk dat jij een goede balans hebt. Bij vele oefeningen heb je dit nodig. Daarom is het slim om dit te trainen. Ben jij benieuwd welke artikelen hieraan kunnen bijdragen, waaronder een balance board en de 6kg kettlebell? Lees dit artikel dan verder.

Balance Board

Allereerst kan je met behulp van een balance board jouw balans trainen. Je kunt hiermee verschillende oefeningen doen, je balans trainen en extra spieren ontwikkelen. Dit door bewegingen te maken als springen, stuiteren en draaien. Probeer bijvoorbeeld balans te houden tijdens het maken van squads of het in een cirkel met anderen doorgooien van een bal. Met deze oefeningen kun jij jouw balans trainen.

Een andere oefening die je kan uitvoeren in het bewegen op het board. Dit door rondjes te maken en daarbij te zorgen dat jij blijft staan. Hiermee kun je jouw balans verbeteren.

Balance boards zijn hierom dé oplossing om de balans van je benen weer terug te krijgen. Het train de enkel-, knie- en heupspieren en geeft je ook een goede houding. Er zijn verschillende boarden te vinden en elk heeft zijn specifieke functies.

6kg kettlebell

Een kettlebell is een uitstekend artikel om je conditie, spierkracht en balans te verbeteren. Je kunt met een kettlebell veel verschillende oefeningen doen en dit zo zwaar maken als jij zelf wil. Er zijn namelijk kettlebells van verschillende gewichten, waaronder een 6kg kettlebell.

Een balance board en een 6kg kettlebell kun je ook met elkaar combineren in oefeningen. Hiermee train je dus voor extra veel spieren en een verbeterd balans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *